Kerstnachtdienst 2011


Actueel thema

Kerst en crisis hebben alles met elkaar te maken. Omdat de aarde in crisis was besloot God in actie te komen en deed Hij iets onverwachts, iets ongehoorde. Kerst wás Gods antwoord op crisis, en dat is het nog steeds. Kerst en crisis is het thema van de jaarlijkse kerstnachtdienst in Bloemenveiling FloraHolland op zaterdag 24 december, aanvang 22.30 uur. Dienstleider is IJsband van Tilburg, Henk Stoorvogel zal spreken en combo Trinity zal, naast het begeleiden van de kerstsamenzang, ook eigen nummers spelen.
We moeten terug naar de zomer van 2007. De term kredietcrisis werd de aanduiding voor de crisis die op de financiële markten was ontstaan. Het zou jaren gaan duren. In 2010 begonnen de zorgen over de financiële positie van een aantal overheden. En er lijkt maar geen eind aan te komen. Maar welke crisis was er nu in het jaar 0? Henk Stoorvogel (34) zal er over gaan nadenken.

Henk Stoorvogel

Stoorvogel werkt als Pastor Gemeenteontwikkeling bij de Vrije Evangelisatie Zwolle, een evangelische gemeente. Hij richt zich daar vooral op de prediking, de diensten en de ‘groeikant’ van de gemeente. Naast het werk in de gemeente heeft hij met een paar vrienden een mannenbeweging opgericht: de de 4e Musketier. Met elkaar organiseren ze hele ultieme karakterweekenden in de Ardennen. Onlangs heeft ook een groep Rijnsburgse vrienden zo’n weekend meegemaakt. Het werd een fantastische ervaring waarin iedereen geestelijk en fysiek werd uitgedaagd. Het was zwaar maar dat was nodig om ieders hart te raken… Geloof en sport heeft Stoorvogel al heel lang aangesproken. Op negentienjarige leeftijd nam hij deel aan een evangelisatieproject rond de Olympische Spelen in Atlanta (1996). Hij maakte daarbij kennis met de organisatie Athletes in Action en richtte een Nederlandse tak van de organisatie op. Onder zijn leiding hebben er verschillende grote projecten plaatsgevonden in Nederland en in het buitenland, waar honderden christelijke jongeren als sporters aan deelnamen. Tijdens de Olympische Spelen in Athene (2004) reisde Athletes in Action met zevenhonderd sporters af naar Griekenland, om door middel van sport het evangelie van Jezus Christus te delen met de lokale bevolking.

Trinity

Trinity is een Nederlandse christelijke band die ontstond in 2004 en bestaat uit vier jong getalenteerde muzikanten: de broers Johan, Elbert en Niek Smelt, en hun vriend Bert Bos. De band vindt zijn oorsprong in Peru (Zuid-Amerika). De broers Smelt zijn daar opgegroeid als kinderen van zendelingen. Als kind werden de broertjes in Peru gegrepen door de mooie muziek én geraakt door de armoede. De band speelt een bijzondere mix van Peruaanse invloeden, Keltische klanken en Europese popmuziek. De band kenmerkt zich door een sterke en aanstekelijke live performance. Trinity heeft op veel verschillende plekken opgetreden, van hele arme wijken in Peru, tot op allerlei grote festivals. In Rijnsburg heeft de band diverse optredens verzorgd in jeugddiensten. In 2005 speelden ze voor het eerst in de kerstnachtdienst in de bloemenveiling. Hun aanstekelijke wijze van muziek maken werd toen met groot enthousiasme ontvangen. Over hun motivatie zijn de vier bandleden unaniem: “Wij vinden het geweldig om vreugdevolle en intense muziek te brengen in Nederland en daar buiten en om de wereld te laten zien dat we geen saai geloof hebben. Met muziek willen wij bruggen bouwen, bruggen tussen culturen, volken, armen, rijken. We merken telkens weer dat muziek één maakt, verbroedert”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Archief